Dagens tips

Tänkte börja med små tips och ideér här. Med allt från mat och dryck till kläder och skor.

Jag börjar dagens tips med en flaska vin! Helt otippat en fredag... haha

jag sitter just nu och smuttar på ett rödvin som jag har tyckt om i många år. Jag är tokig i röda viner och tycker ofta att det passar som "pratvin". Just idag har jag inte så värst många att prata med, men det funkar ändå =)

Vinet heter El Coto och är ett spanskt rödvin. Mycket behagligt att dricka. Faktiskt så passar ordet behaglig in här. Inte spec strävt eller tungt. Mycket smakrikt utan att för den delen ta överhand över eventuellt tilltugg.

http://www.systembolaget.se/SokDrycker/Produkt?VaruNr=12670&Butik=0&SokStrangar=R%u00d6DA+VINER%3aAlla+l%u00e4nder%3aAlla+storlekar%3a-%3a-%3aFyllighet%3aStr%u00e4vhet%3aFruktsyra%3a

Att äta vitlök är både hälsosamt, gott och nyttigt. Då ska den vara rå. Tillagad vitlök är bara gott.

För att göra magert tilltugg som är ytterst svår att låta bli kommer ett tips här:

WW-fraishe innehåller endast 2% fett och är utomordentligt passande för att göra dipp på. Jag är själv helt galen i vitlök, så här hålls det inte tillbaka på den kryddan! Pressa minst två klyftor vitlök i fraishen. Tillsätt citronpeppar och om man vill en tesked ketchup. Rör om och låt stå ett par timmar innan servering.

Skär morötter, gurka, blomkål och paprika i lagom stora bitar. Självklart är ju sourcream chips det allra godaste, men nu ska jag försöka tipsa om magra alternativ...

Denna dipp är också ypperlig att dippa räkor eller kräftstjärtar i. Magnifikt!!!!

Så nu önskar jag er en härlig helg med god mat och dryck, trevligt umgänge och bra musik!!!


Och hörrni... glöm inte borsta tänderna rena från rödvin och vitlök innan utgång... Ta med en liten tandborste i handväskan när ni går bort. Det finns även små resetuber med tandkräm som inte tar någon plats.

Ann-Sofi the tipsare

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits