Vännerna

VIlken tur att man har vänner. När man blir ledsen, när ord som sägs gör ont, när saker händer som svider i hjärtat... då finns ni där!
Ni finns alltid ändå, men det är i de där jobbiga stunderna som när sveda lindras, smärtan blir mindre, de dumma orden suddas ut... det är då jag känner er! Långt in i själen!

Det gör lite ont nu. Det svider en aning. Men det går över. Det har det gjort alla de andra gångerna!

Och det är tack vare er... mina vänner... som jag fortsätter!


Ann-Sofi the friend

Väskan är packad

Jag tror att jag har slagit ett rekord! Ett rekord i minimal packning! Jag tror aldrig jag har haft så lite grejjer med mig som jag har denna gången! En enda ryggsäck! Ja, och plastpåsen med den goda sushi-lunchen också förståss!
Det krävdes endel planering, men det var det värt! Oj så skönt att slippa dra en massa! Det trodde jag aldrig att jag skulle säga, men det gör jag nu!
Nu börjar lyxen! För det tycker jag att det är. Vi glömmer ofta bort att uppskatta det lilla! Och jag försöker se nått tacksamt varje dag för att bli lite mer ödmjuk inför livet!
Och denna helgen är en riktig lyxhelg. Jag får åka tåg rätt in i Göteborg från Karlskrona utan ett enda byte! Jag har gjort världens godaste luch, har världens bästa resesällskap, jag har fått lön idag, jag har smink att göra mig fin med, en konsertbiljett som ger mig en helkväll, HOTELLFRUKOSTEN....

Och detta är bara från fredag till lördag. På söndag är det en ny spännande dag!


Ann-Sofi the lyxbabe

Marktjänst

Ja, inte krävs det egentligen så värst mycket planering för att få fint på 42 kvm men idag är det mycket. Det ska handlas, diskas, städas, dammas, torkas golv, leta tvättid, röjas, vikas tvätt, kokas ris till sushin vi ska ha på tåget i morgon. I morgon åker jag nämligen till Göteborg. Jag och Anna ska bo på hotell, lyxa, göra oss fina och gå på rockkonsert!
Och det hade varit kanon om lägenheten hade varit i topp-trim innan jag åker till Göteborg för på söndag är jag upptagen med annat. Annat som kräver en nystädad lägenhet....

Vi ska ha sushi som matsäck på tåget. Lyx redan där alltså! Eller egentligen inte, men det ser så lyxigt och I-landsmässigt ut! Eller hur?! Hur många har ni sett äter sushi som resemat? Och egentligen är det ju en perfekt matsäck. Tar ingen plats, kladdar inte, är supernyttigt, man blir mätt, nöjd, magen mår bra... och så ser det snyggt ut också!

Jag ska vara lyxig hela helgen! Jag tänker inte strö pengar runt mig, för det har jag inte råd med... men jag ska ändå unna mig. Unna mig tid. Tid att njuta av resan, maten, hotellet, umgänget med Anna, partyt, konserten, HOTELLFRUKOSTEN... ingen stress bara njuta!

Så idag är det alltså marktjänst som gäller! Och här sitter jag och skriver... Näe nu får jag sluta, ta mig i kragen och sätta igång med sushiriset!!!


Ann-Sofi the marktjänstbabe

Rörigt

I går kväll hade jag en riktig mysafton. Nyduschad efter träningen och helt slut i hela kroppen kröp jag till kojs tidigt för att kolla lite på TV och ha det mysigt med tända ljus och sådär. Slumrandes låg jag i annanland när telefonen ringde. Det va från jobbet och de undrade när jag skulle komma. Vaddå.... jag ska inte jobba, sa jag! Jooo det står här, säger dom.
Men va fasen, jag hade ju bäddat ner mig så trött, så trött.... men det va bara att ta det långa benet före det korta, ringa en taxi och tokåka till jobbet. De som arbetade ville ju hem.
Så jag kan säga att natten gick i dimmans tecken.

Idag har jag sovit jättegott, uträttat ett par ärenden, tränat och väntar nu på att pastavattnet ska koka upp.
Ska äta lite, svettas färdigt innan jag duschar och sedan dra till jobbet igen!

Kaffe är nog, trots allt, ett stort behov för mig inatt! Hoppas det blir lugnt på jobbet, att alla patienterna har det bra och att folk sover i sina hem. Inte snubblar på mattkanter, ut och halka på vägarna eller ramla ur sängarna så det bryter sig.

So long...


Ann-Sofi the workoutbabe

Mina coola föräldrar!!!

13399-156

Här kommer en uppdatering om hur mamma och pappa såg ut innan de begav sig till maskeraden igår!

Jag älskar er! Fan va ni är häftiga!



Ann-Sofi the babe


Punkmamma!

Nu har jag varit och stylat mamma lite... Mamma och pappa ska på maskerad och de ska klä ut sig till gammal tant och punkare.
Pappa ska ju självklart vara tanten och mamma punkaren! De är jättefina! Vid fotograferingstillfället var dock tanten ej färdig därav avsaknaden av henne på bilderna! Ni får hålla till godo med punkmamma istället.
Klicka på bilden för större storlek!

                   




Ann-Sofi the punkerbabe

Lugna gatan

Idag är det fredag. Jag är ensam mitt i snöyran och ska försöka få till nått som kallas städning. Egentligen borde jag börja i ena hörnan, skyffla, kasta, damma, ställa tillbaka på sin plats, rensa, dammsuga, dammtorka, skura.
Det är målet fortfarande fastän halva dagen redan har gått. Jag har börjat att sortera papper. Papper som ligger vid datorn. Därav detta inlägg. Datorn va påslagen och bara väntade på att bli använd.

Men trots allt detta så är det ändå lugnt. Det är lugnt för att det är jag som bestämmer. Det är min skit som jag själv måste städa bort. Det är bara jag som eventuellt lider av det. Innan kvällen är här städat. Det vet jag.

Helgen kommer att bli lugn. I morgon ska jag förvandla min mamma till punkare. Mamma och pappa ska på maskerad och jag ska fixa en supersotig ögonmake och värsta röda tuppkammen på mamma!

Nitar, skinnbrallor, kedjor och låtsaspiercingar... ALLT ska på! Åh vad det ska bli roligt!

Det är vad min helg ska gå ut på.

Lugna gatan alltså!


Ann-Sofi the weekendbabe

Resultatet

Här är min nya tatuering! Jag är SÅ nöjd! Tack goa Linda för skjutsen och sällskapet. Det blänker lite på bilderna så den kommer inte riktigt till sin rätt, men ni får en aning om den i alla fall!!!

     


Klicka på bilden för större storlek!


Ann-Sofi the tattoobabe!!!!

Min egna lilla fotomodell!

13399-14913399-148

Foto: Ann-Sofi



Middagsluren

13399-147


Så här ser det ut när man sover middag hos faster med favoritapan nära, nära....

Jag älskar dig, Gabriel!


Ann-sofi the favoritfaster


Dagens goda gärning!

Så där ja... Nu har jag blivit en halvliter blod fattigare. Och det känns jättebra! Att tre gånger om året kunna hjälpa till med det lilla! Och göra sådan skillnad! Blodgivare är ovärdeliga!

Om en timme ska faster hämta Gabriel på dagis och vi ska ha en supermysig eftermiddag. En god gärning till alltså!

Japp... idag är det de goda gärningarnas dag!



Ann-Sofi the babe

VM-kval

Ikväll har jag varit på handbollsmatch. Det var kval till VM mellan Sverige och Belgien. Och det var returmöte.
Matchen spelades på Arena Rosenholm utanför Karlskrona. Vi såg verkligen fram emot matchen och hade laddat som fasen innan.
Det var slutsålt och över 3000 pers i publiken.
Efter 20 minuter hade Belgarna gjort ett enda mål. Matchen slutade 46-19 till Sverige.
Inget spännande alltså.

Det som var mest upphetsande var väl när brandlarmet gick ett par minuter in i andra halvlek och alla fick utrymma lokalerna. Nån jävel hade rökt på toaletten i pausen. Så det var bara att ta sin jacka och gå ut, stå och frysa en liten stund, gå in igen och fortsätta titta på machen.

Så... det var trevligt att se landslaget! Det är det alltid! Men det var ingen spännande match. Och det borde det egentligen inte vara heller. Att Sverige ska behöva kvala till VM har ju inte hänt på.... ja jag tror aldrig. (Det har det förmodligen, men jag ville bara låta lite kaxig).

Så Sverige sopade banan med Belgien. VM... fattas bara annat!



Ann-Sofi the handbollsbabe

På tisdag gör jag det...

Tiden är beställd och jag ska dit. Jag ska tatuera mig. Det pirrar redan i magen och jag ser verkligen fram emot det. Tankarna har funnits i många år men jag har inte riktigt pratat högt om det förut. Förrän sista året kanske.

Motivet är två teatermasker, mycket detaljerat skuggade så det blir som en 3D-effekt. De ska liksom växa ut från kroppen. Och igenom dessa masker ska det slingra sig en notbild, alltså de sträcken man ritar noter på. På sträcken ska det finnas noter plus att det ska liksom regna ner noter undertill... Äsch... jag är inte så bra på att förklara.

Jag lägger ut bilder på tisdag kväll eller onsdag så får ni se hur det blev!


Ann-Sofi the tattoobabe


Från då till nu

Det har pratats endel om att det börjar synas att jag tappat i vikt. Och jag tänkte lägga upp en bild från strax innan jag började banta och en bild tagen strax innan jul. Detta gör jag för att själv bli peppad att fortsätta att kämpa för nya resultat. För att kunna se hur jag aldrig mer vill se ut. För att ge mig själv en kick...
Så här kommer bilderna:

13399-146

13399-145



Ann-Sofi the babe

Är det min tur nu?

Jag har klarat mig från förkylningar och virus i långt över ett år nu. Det jag istället har dragits med är en och annan migrän-attack.
Jag har utsatt mig för förkylda barn titt som tätt och ändå lyckats hålla mig frisk. Jag har sluppit allt vad vinterkräksjuka heter och har träffat sjuka patienter på jobbet.

Nu sitter jag här med jordens huvudvärk. Ingen migrän än men ändå... fryser och vill bara dra täcket över huvudet.

Och jag som skulle träna hårt som attan idag. Fan också. Jag vill ju träna. Jag längtar till gymmet. Om jag sover ett par timmar nu kanske det känns bättre och jag kan träna ikväll istället. Eller ta en powewalk-runda i eftermiddag och ett rejält träningspass i morgonbitti?

JAG VILL INTE BLI SJUK!!!!!



Ann-Sofi the sick-babe

Uppdatering

Lite rosa kärlek och en ny bild på mig skadar väl inte.

Nytt år, nya möjligheter, ny layout och ny bild.

Så är det och så får det bli.

Vi får väl se hur länge jag står ut med det sockersöta...

Ann-Sofi the lovebabe

Sushi

Älskade maträtt.
Sushi är min nya grej. Idag har jag varit och handlat ingredienser så jag kan göra egen sushi istället för att handla dyrt på den japanska restaurangen.
Så nu har jag smaskat i mig må ni tro.

Oj så gott!

Gott och nyttigt!

Ska äta sushi lite oftare nu än innan, men inte FÖR ofta. Jag vill längta lite också.



Ann-Sofi the sushibabe

Nu är det dags igen

Inatt hände det. På jobbet. Jag fick den där jävulska övertygelsen om att jag kommer att lyckas med min träning, kosthållning och viktminskning. Det bara föll över mig, känslan, glädjen, längtan efter promenaderna, gymmet, pluffsiga kläder, mindre dubbelhaka.
Nu är det dags mina vänner!
Idag fortsätter jag där jag tillfälligt pausade för ett par månader sedan. Idag börjar jag igen.
Nej, idag är kapitel nr 2. Det är en fortsättning, inte en nystart.

Idag ska jag också städa bort julen. Inte för att den har tagit så mycket fysisk plats i mitt hem. Ett par ljusstakar, några dukar, adventsstjärnan. Det går ganska fort alltså. Som en fortsättning även där. Ren duk på köksbordet, nydiskat, snart nydammsuget.

Kylskåpet är också rensat. Rensat på allt det där som så lätt kan smyga sig in i munnen när ingen tittar på. Allt sånt är nu avveklat från mitt hem.

Så... nu är det dags igen! Nu fortsätter jag där jag pausade.


Livet... Here I come!


Ann-Sofi the one and only


Nytt år, nya utmaningar!


Nu är 2005 slut. Nu vill jag bara blicka framåt!
2005 var ett mycket innehållsrikt år och jag har blivit mer mån om mig, hur jag mår, vad jag vill, mina egna mål, syftet med mitt liv, mina vänner, min familj.
Min födelsedag va jättefin. Jag hade alla mina fina vänner omkring mig. Varmt och trångt blev det på mina 42 kvm, men som det så klämkäckt heter - finns det hjärterum, finns det stjärterum!
Tack alla för en fin födelsedag!

Sen var det dags för julen! Denna välsignade jul. Jag arbetade natten till julafton och natten till juldagen. Och faktum är att det gör ingenting! Det känns faktiskt bra att kunna finnas för någon annan nätter som de. När ensamheten gärna tränger sig på lite extra och patienterna inte kan vara hemma hos de sina. Att dessutom ha underbara arbetskamrater som förgyller varje arbetspass är en ren ynnest!
Tack för att ni finns!
Vi firade vår jul på juldagen. Så har vi gjort de senaste åren. Familjen ses, vi äter och dricker gott, njuter av att få finnas för varandra och har det bara supermysigt!

Nyår. Ja, jag jobbade natten till nyårsafton. Och sprallig som jag så lätt blir, hade jag lite svårt att vila färdigt innan jag studsade in i duschen, gjorde mig fin med tiara, glitter och sidenkjol. Det snöade ute, var alldeles vitt, kallt och nyårsmysigt!
Jag var bjuden på en fest hos några kompisar en mil utanför stan. Jag såg verkligen fram emot det!
Tyvärr gick det inte riktigt som jag tänkt!
Så fort jag hoppar ur bilen tappar jag min mobiltelefon i en snödriva. Detta upptäcker jag en stund senare så den har hunnit bli blöt och kall. Jag hittade den och den fungerade! Vilken tur! Men... vart hade mina goa fårskinnsvantar tagit vägen? Eller den ena i alla fall. Attan också... nu har jag tappat min ena favoritvante. Typiskt!
Ut och leta i snön en stund... men icke. Äsch, jag går väl in igen tänkte jag, tog ett steg upp på trappan, trampar på min sidenkjol och river upp en lång reva i tyget. Men ååhhhh.... är inte detta ganska typiskt mig???
Ja, inte kunde jag gå hem, ännu mindre åka. Så det var bara att se glad ut!
En timme senare blir jag nerbäddad i värdparets sängar. Har jag fått jordens migrän eller????? Svullen i halva ansiktet, ytterst ljus- och ljudkänslig, illamående och helt groggy fick jag lägga mig...
Inte hade jag nån dejt heller. Fast det var kanske lika bra det.
Med tiaran lite på sniskan och med en fasansfull huvudvärk skålade jag in det nya året tillsammans med barnfamiljerna jag firade med.
Men egentligen... strunt samma. Det blev ett nytt år ändå! Jag finns här. Är tacksam över livet. Älskar min familj och mina vänner!

Jag lever!


Gott Nytt År!


Ann-Sofi the one and only!

hits