Dagarna rinner på

Det händer mycket varje dag och jag vet inte riktigt var jag ska börja. Det gäller inte bara hur jag ska börja skriva här om allt utan även hur jag, rent praktiskt, ska ta tag i allt. Det gäller papper, räkningar, pengar (eller snarare bristen på dem), möten, tider, vänner, familj, arbetskamrater och inte minst kärleken Andreas.
Jag vill verkligen få allt att gå ihop och jag vill samtidigt vara kvar i nuet. Jag önskar att dygnet hade fler timmar. Eller kanske är det en lögn. Jag önskar att jag hade mer energi. Viljan finns där. Det gör den verkligen. Men så är det det där sista steget som gör att man genomför, handlar och slutför saker. Det kan vara allt från att gå ut med soporna eller putsa fönster till att få ihop räkningar, betalningar, matinköp och ändå kunna betala en bussbiljett.
Det är rätt tråkigt att pengar styr så mycket. Att pengar har sådan makt över en. Tyvärr är det inte så mycket jag kan göra åt det mer än att försöka pussla och få ihop det. Tack mamma för bidragen du ger. De är så värdefulla.

I morgon åker jag och Andreas till Stockholm för att hälsa på hans familj. Det har blivit dags för presentationen av flickvännen. Jag ser verkligen fram emot att träffa hans familj och jag vet att jag är välkommen med öppen famn.

Mitt sätt att komunicera har förändrats en aning, tror jag. Jag pratar på ett annat sätt och jag måste tänka mer innan jag pratar. Jag vill inte trampa i klaveret och säga saker jag ångrar, jag vill vara tydlig i det jag menar utan att låta grinig eller arg. Jag tänker mer i hur jag uttrycker mig och ändå blir det tokigt ibland. Problemet som uppstår är att jag i dagsläget bär med mig ångesten, eller känslan av dumdristighet jag skapat i och med att jag sagt saker jag inte menar, eller när orden kommer ut på ett sätt som inte stämmer överrens med tanken. Den känslan arbetar jag med ofta och vill så mycket det bara går, tänka mig för och prata efter att jag tänkt igenom vad jag ska säga.

Dagarna rinner på och jag vet inte riktigt var jag ska börja. Jag vill få till det, liksom. Jag vill inte försumma någon, inte lova för mycket, inte tacka nej till för mycket och ändå behålla känslan av att mitt eget jag finns med i bilden. Jag vill inte försumma någon utan att för den delen köra över mig själv. En balansgång som många klarar utan att tänka men för mig krävs det en hel del. Jag måste fortfarande aktivt tänka på mitt eget värde i varje handling jag utför, i varje tanke jag har och i allt tar mig för. Det går inte per automatik.

Jag var ju och undersökte mina bröst härom dagen och doktorn kunde inte hitta några diekta knölar, men kunde å andra sidan känna vad jag kände; att ena bröstet känns hårdare än det andra. Remiss för mammografi är skickad men eftersom det inte kändes några uppenbara knölar är det ingen akutremiss utan jag får snällt ställa mig i kö med de andra. Det gör mig ingenting. Det viktigaste är att jag inte går hemma och undrar utan att göra något åt det. Nu är remissen skickad och bara det är lugnande.

Jag har även i dag en massa "borden". Tvättstugan är bokad och i full gång och jag hade tänkt tvätta fönstren mellan tvättarna men jag får liksom inte till det idag. Jag ska lämna en nyckel till min bror så han kan titta till Maja när jag är i Stockholm. Jag borde handla och packa lite också eftersom vi åker kl 07 i morgonbitti.

Nog skrivet för tillfället. Jag ska ner i tvättstugan och ta upp den rena torra tvätten strax.

På återseende!

Ann-Sofi

Jag borde...

... skriva ner vad jag tänker på när jag tänker det. I gårkväll hade jag bestämt ett långt inlägg jag skulle skriva här, men idag är allt som bortblåst. Jag kommer inte alls ihåg vad jag tänkte på mer än att jag kände att jag verkligen fick till det med både innehåll och tyngd. Fasen också!

Husbygget hos mamma och pappa går som på räls och jag hjälper till så mycket jag kan. Just nu håller vi på att isolera golvet och lägga spånskivor på detsamma för att kunna ställa grejjer inne där så inte lillstugan fortsätter att bli belamrad. Väggarna ska sedemera isoleras och fixas, men sedan tror och hoppas jag att vi kan fixa altangolvet för det är rätt jobbigt att gå och balansera på åsarna. Det får vi göra nu när vi isolerar och både fötterna och ryggen tar lite stryk av det. Så det ska bli skönt när det är färdigt så vi har ett bra golv att gå på.

Min bror och hans fru var och tittade på ett hus igår som de blev störtförtjusta i och jag hoppas VERKLIGEN att det är deras tur att ha flyt nu. Det vore då förgjort om det inte skulle funka denna gången.
Jag önskar er verkligen lycka till.

Jag har en tid hos doktorn idag på VC här i Lyckeby. Jag har en konstig känsla i ett av mina bröst och vill få det undersökt. Både jag och Andreas är lite oroliga men vi ska väl inte måla fan på väggen ännu. Det känns ändå bra att jag tar tag i det med en gång istället för att dra ut på det. Jag kan väl säga att jag tänker rätt mycket på det och det hade varit skönt om allt var okej så jag kunde släppa det och tänka på annat viktigare.

Nästa helg ska jag och Andreas åka till Stockholm och träffa hans familj. Det ska bli spännande och jag vet att både hans syster, mamma och pappa ser fram emot att ses. Det är första gången vi ska träffas och lite nervöst är det allt. Men jag vet å andra sidan att Andreas har pratat så varmt om mig och hur lyckliga vi är, så det är väl mest positiva nervo-vibbar jag har i magen!

Nu fick jag ändå endel nerskrivet här, men egentligen inte alls det jag tänkte på igår. Inte vad jag vet i alla fall. En liten uppdatering vart det trots allt.

Så... varje dag är välkommen och jag tar emot alla utmaningar, livet och kärleken med öppen famn. Jag jobbar stenhårt med att komma tillbaka i full blom och jag är på god väg. Sakta men säkert möter jag varje ny dag med glädje. I december ska jag börja arbetsträna och räknar med att vara fullt arbetsför efter nyår.

Puss och kram 

Ann-Sofi

Återtåget

Jag är på G!!!
Jag är kär som en klockarkatt och lycklig i hela kroppen.
Jag är faster, flickvän, dotter och kompis och jag är så tacksam för varje dag.
Härom dagen fick jag en kraftig gråtattack. Jag vill inte kalla det för ångest men det gjorde smärtsamt ont ändå.
Jag läste vad min bror skrivit om mig, vad jag betyder för han och hans familj, vad jag betyder för mamma och pappa och inte minst för Andreas. Och plötsligt kom jag på hur nära jag var att ta bort allt det. Jag grät av lycka att jag finns kvar. Jag grät för att det var så himla nära. Vad jag hade kunnat utsätta min familj för.
Nu valde jag bort det och ville ändå stanna kvar.

Jag är här nu. Mitt återtåg till livet har börjat och jag har kommit en bra bit på väg.

Andreas har mitt hjärta och stöttar mig allt han kan. Min familj är de finaste och jag är stum av tacksamhet för allt ni gjort för mig i sommar. Hade jag kunnat plocka ner månen till er så skulle jag gjort det.
Att ni så otröttligt funnits för mig i min depression och med den största ödmjukhet hjälpt mig på fötter igen gör mig varm. Jag vill alltid finnas för er och alltid vara tillhands. Det ger mig lycka att kunna finnas för er. Och jag vill kunna visa er hur jag tar hand om mig och hur jag börjar värdesätta mitt eget liv.

Återtåget har  börjat.


Jag vill också slå ett slag för min älskade brors lilla musikaliska hörna i cyberrymden. Han presenterar sina låtar
här. Jag älskar dig.


Ann-Sofi

hits