Marknader

Så var det då igång igen. Detta hysteriska marknadsfenomen! Det är marknader i tid och otid överallt hela tiden. Så fort snön börjar smälta och man inte fryser arslet av sig om man inte har dunjacka och en termos kaffe innanför västen. Egentligen förstår jag inte vad det är med marknader som är så lockande. Det är trångt. Ungarna skriker för att de inte bara kan ta den där största nallen högst upp i tombolan. För att de inte får äta två kilo godis på tio minuter. För att pappa håller på att kräkas om han åker tekopparna en gång till.
Barnvagnar ÖVERALLT! Och vad är det som säljs egentligen! Billigt skit som kommer att samla damm hemma. Eller? Okej, vaxdukar till sommarstuge-bordet. Eller tio par strumpor för 100 spänn. Eller ett par klappeträn att gå i när ingen ser på. Kryddorna! Alla kryddor som säljs i halvkilos-påsar! Åh vad bra!!!!
Men för övrigt då? Porslinsfigurer. ÄKTA Diesel-skärp, Dior-handväskor, D&G-solglasögon... Yeah right, my as! Plastskit som kommer att gå sönder innan man kommit hem. Eller fantastiska träskulputrer från Thailand. Eller det där dundersuperfantastiska allroundrengöringsmedlet som man inte kan leva utan.
Och all jävla dansbandsmusik som skrålar ur små portabla högtalare så det skorrar mellan stånden!
Vad är det med marknader som är så bra?
Kanske den där sillamackan med lök på och en kall öl. Eller den där kramen från någon man inte sett på ett halvår som helt plötsligt bara står där framför en i all trängsel. Eller bara att få titta på folk.
Jag vet inte... nått är det i alla fall! Vi har marknad runt hörnet från där jag bor idag. Och jag gick dit enkom för att få en nypa frisk luft innan jag lägger mig och vilar igen inför min tredje natt på jobbet.
Tog inte ens med mig plånboken! Det tog 20 minuter sedan var jag hemma igen! Inget för mig alltså. Men det kanske inte är så roligt att gå ensam heller.
Nu ska jag krypa upp i sängen tillsammans med Maja och zappa en stund innan jag somnar!

So long, gott folk!


Ann-Sofi the lördagsbabe

Kommentarer:
Postat av: mamma

Det är till att vara på hugget vill jag lova. Tänk på alla ensamma som kanske lever upp en sån här gång i din lilla del av kommunen. Det var nog för att du måste till jobbet tror jag, som du verkar lite arg. Eller?

2006-04-09 @ 17:02:54
Postat av: Ann-Sofi

Arg???
Syns inte ironin i texten... och att jag faktiskt också menar att det kan vara helt okej att gå på marknad...
Synd att inte det kom fram tydligare... trodde det märktes ganska väl...

2006-04-09 @ 19:20:58

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits