Förändringar i v 35

På självaste julafton går vi in i vecka 35 i vår graviditet och det är mer spännande än någonsin tidigare! Det har hänt ganska mycket de senaste dagarna, eller kanske till och med veckan. Jag har andra, nya känslor i kroppen som jag kan härleda till gravidteten.
Igår var vi på nyårsrevy och mitt under föreställningen får jag en känsla av att jag har en förvärk. Det kom en smärta nertill som jag inte känns tidigare och den höll i sig i kanske 20 sekunder och sedan klingade den av.
Den där tyngdkänslan finns hela tiden och det är ganska påtagligt emellanåt.
Bäbisen är helt fixerad nu och har krupit ner en smula till i bäckenet så nog strävar den åt rätt håll alltid.

En av mina bästa vänner fick barn för ett par timmar sedan. De var beräknade till den 27 december men lilla Olivia ville inte vänta längre!
Välkommen till världen Olivia!




Jag kan väl säga att denna vackra nedkomst inte gör att jag längtar mindre efter min egen bäbis direkt!
Ojojoj vad jag längtar...

Igår fick jag sängkläder till vaggan av mamma som hon broderat och som min syssling Gittan har fållat och gjort fint.
Så här ser det ut:

image217


Vaggan är från när jag var liten och som jag sov i min första tid! Det känns så himla härligt att det är min tur att lägga mitt barn i denna vaggan. Det är en surrealistisk känsla. En ljuvlig känsla. En helt underbar känsla!



I morgon går vi in i vecka 35.


Gravid beskriver:


Det är inte ovanligt att modern får ont i ryggen eller bäckenet i det här stadiet. Anledningen är att ligamenten och musklerna i korsryggen har mjukats upp av graviditetshormonet relaxin. Även barnets tyngd påverkar bäckenet att vidga sig inför förlossningen. Brösten är nu tyngre och bröstvårtorna blir större.

Ditt barn är omkring 33 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 2,6 kg. Barnets centrala nervsystem håller på att mogna, matsmältningsapparaten är nästan färdigbildad och lungorna är vanligtvis helt färdiga. Risken för andningsproblem om barnet föds nu, är mycket mindre jämfört med för några veckor sedan. Nittio procent av alla barn som förds i denna vecka överlever utan några allvarliga men. Nu börjar barnets armar och ben bli knubbiga och fina. Barnet har väldigt lite rörelseutrymme så det fyller ut nästan hela livmodern och tvillingar är ännu mer trångbodda.


image218


God Jul önskar vi er alla!


 Andreas och Ann-Sofi!


Kommentarer:
Postat av: PO

Tack för en fantastiskt trevlig jul med Er.
Jag blir glad när jag läser om bebisen.

Love u three!


Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits