Turbulensen

Vi bor i en lägenhet med enkom en enda granne. Alltså finns det två lägenheter i trapphuset och "that´s it".
Mitt emot oss bor en trevlig, äldre dam som ofta har besök av väninnor och sådär. Vi har ju ofta också besök i oh för sig och det är sällan vi har helt tomt här hemma. Det är nästan alltid nån här, och det är precis som vi vill ha det.
Varför jag skriver detta inlägg har ingenting med varken våra eller grannens gäster, bekanta eller väninnor. Det har med den övriga turbulensen att göra.
Vår lägenhet är rätt centralt belägen och i byn finns numer ingen ungdomsgård. I alla fall inte direkt i smeten. Det finns en några hundra meter öster ut, i ena kanten av byn dit vi boende tycker att undomarna bör hålla sig.
Det stod i tidningen senast idag om hur mopedisterna kör som idioter med trimmade mopeder som gör hastigheter upp mot 90 m/h. MITT I BYN!!!!!!
Jävla ungar!
Vi ringer polisen och bevakningsföretaget flera ggr i veckan då ungarna har en förmåga att göra vår trappuppgång till ungdomsgård. Jag far så illa av det och blir rädd och förbannad. De är så nonchalanta, spydiga och fula i mun. Jävla ungar!
Var finns de ansvarstagande föräldrarna??? Vem fan bryr sig om vad de håller på med?
Och grejjen är att även om polisen kommer och tar dem i örat (vilket har hänt ett flertal tillfällen) ser de bara det som en merit, en fjäder i hatten... Det är nått att skryta med. Polisen skrämmer inte längre. Polisen funkar inte.
Jävla ungar som inte vet hut!
Det är lätt att sitta här och skriva kaxiga ord. Jag har faktiskt kört ut dem från trapphuset flera gånger UTAN att ringa bevakningen eller polisen. Jag vet att jag borde ringa varje gång, då det registreras och kanske till slut åtgärdas.
Vi har också pratat med hyresvärden om att ändra tiden för låsningen av porten från kl 21 till kl 18. Men se det går inte för det finns bara en klocka till hela hyreshuset och det är fyra portar, vilket innebär att alla portarna stänger kl 18 då. Så alternativet är att ha låst dygnet runt. Men det passar ju inte grannen speciellt bra, då hon inte är så rask och skulle behöva springa i trapporna och öppna porten varje gång det kommer någon till henne.
Jävla ungar, vad de ställer till...

Ikväll har jag kört ut dem igen och denna gången började de säga emot mig, kaxa och bli uppkäftiga. Nu ska jag sluta säga till och börja ringa direkt. Lika bra att bli obekväm hos makten ordentligt så de fattar att vi menar allvar.

Det är lite turbulent i trapphuset men vi hoppas att det kommer att ordna sig.

I morrnbitti åker vi till Dalarna på en minisemester, jag, Andreas, mamma och pappa. Det ska bli gött!


Ann-Sofi

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits