Återbesök hos BM

Idag var vi på återbesök hos barnmorskan och jag hade lite blandade förväntningar. Det började bra när hon sa att det såg ut som om vi vore lyckan själva. Ja, det är vi, sa vi och fortsatte le med hela ansiktet.
Till saken hör att vi hade bladat en tidning i väntrummet och fått lite roliga sextips som kunde vara bra att veta om...
Jag lämnade ett blodprov förra gången för att testa om jag har HIV, Hepatit C eller en annan STD-sjukdom men det visade sig att provet blivit bortslarvat så jag fick lämna ett nytt prov idag och testa om mig.
Blodtrycket var 117/65 vilket var anmärkningsvärt bra och min BM kunde inte låta bli att kommentera det flera gånger! Jag ställde mig lite pirrig på vågen också. Jag hade, ett par nätter tidigare, vägt mig på jobbet då i full arbetsmundering med nycklar och skor och allt annat skit man har i fickorna och då fick jag indikationen att jag inte gått upp något. Men det är ju en annan våg och man ska egentligen väga sig på samma våg för att det ska bli så rättvist som möjligt.
Idag vägde jag alltså precis samma som jag gjorde sist jag var på MVC vilket betyder att jag gått upp knappt tio kilo sedan jag blev med barn. Detta bådar mycket gott för framtiden då den värsta perioden är över (enligt BM). Nu kommer tiden att gå superfort och snart är det dags, sa hon.
-Du ska få lite information om förlossningen här också, för det är dit du ska vända dig hädanefter om något skulle inträffa.
Shit, jag är med barn ju! Förlossningen!! Hur stort är det då?! Jag ba, hon ba, förlossningen ba.... Shit alltså!
Och jag ska läsa och fundera på min kommande amning. Precis lika stort är det.
Vi pratade om mina foglossningar och hon såg hur besvärligt jag hade det att ta mig ner från britsen. Att vrida sig och komma från ryggläge till sittande tar en stund och jag fick ett litet varnande finger att jag inte skulle kämpa emot sådär. Jag ska inte visa mig tuffare än jag är utan se till mina behov först. Hon rekomenderade starkt en ny kontakt med sjukgymnasten för att få hjälp med en TNS-apparat samt sjukgymnastik i badet. Det finns även en snurrplatta att ta till hjälp när man ska kliva ur bilen vilket jag tyckte lät kanon.
I morgon är det jag som ringer till sjukgymnasten och bokar en ny tid.

Vi skulle mäta magen också. Och hon blev så glad när jag följde min kurva på pricken. Det är exakt som jag vill ha det sa hon.
Jag frågade om jag fick filma med telefonen när vi lyssnar på hjärtljuden och det gick alldeles utmärkt.
Idag var frekvensen 140. Alldeles utmärkt alltså, Förra gången var det 144. Ingen större skillnad.

Här kan ni också lyssna och titta när vi kollar in bebbens hjärtljud idag.


Mycket nöje!


Ann-Sofi

Kommentarer:
Postat av: PO

Jar har utmanat dig på min blogg!


Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits